Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Antalya

Zie alle 7 activiteiten in Antalya

Diverse activiteiten in de Turkse badplaats Antalya

De Turkse stad Antalya ligt aan de Middellandse Zee en is een populaire bestemming voor liefhebbers van zon en strand. Deze stad heeft echter veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke musea, zoals het archeologische Antalya Museum, of verken de historische gebouwen, waaronder de Hıdırlık-toren en de İskele moskee. Daarnaast kun je niet alleen activiteiten in Antalya zelf ondernemen, maar ook genieten van een excursie in de mooie omgeving.

Dingen om te doen in Antalya

Naast de diverse historische bezienswaardigheden in Antalya kun je bijvoorbeeld ook de activiteit Antalya aquarium met vervoer van en naar je hotel boeken. Je kunt hier talloze zeedieren bewonderen in de thematische aquaria. Zo leven er onder meer haaien, roggen, zeepaardjes, steuren en murenen in dit aquarium. Wanneer je deze excursie boekt, wordt je bovendien opgehaald bij je hotel in Antalya, wat al helemaal ideaal is. Heb je zin in een dag plezier met de hele familie? Dan kun je ook toegang tot het attractiepark The Land of Legends kopen. Je vindt hier een waterpark en diverse attracties, zoals achtbanen, speeltuinen en leuke shows. Zo kunnen je kinderen bijvoorbeeld de vissen voeren.

Musea in Antalya

Antalya herbergt bovendien een aantal interessante musea die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. Een van de hoogtepunten is het archeologische Antalya Museum, of Antalya Müzesi in het Turks. In dit enorme museum staat de bijzondere geschiedenis van de regio centraal. Je kunt er onder meer archeologische vondsten, beelden uit de oudheid en iconen bewonderen. Een andere leuke bezienswaardigheid is het Atatürk's House Museum, dat gewijd is aan de bezoeken van Mustafa Kemal Atatürk aan Antalya. In dit museum kun je een replica van het huis bekijken waar Atatürk verbleef. Er liggen onder meer documenten, foto’s en persoonlijke bezittingen die je kunt bewonderen.

Excursies buiten Antalya

Het is bovendien mogelijk om op excursie in de omgeving te gaan. Ga bijvoorbeeld een dag naar een andere leuke stad, zoals Alanya. Hier kun je naar het middeleeuwse kasteel van Alanya gaan, dat op een 250 meter hoge rots is gebouwd, of de imposante toren Kızıl Kule bewonderen. In Alanya kun je bovendien ook lekker relaxen op het strand. Wil je nog meer te weten komen over de geschiedenis van de regio? Dan kun je naar de antieke stad Sagalassos gaan om de archeologische opgravingen te bewonderen. De stad herbergt onder meer een agora en een theater. Als je graag op vakantie wilt naar Antalya en alle hoogtepunten wilt ontdekken, dan kun je eens kijken op de pagina met vluchten naar Antalya om een leuke reis te boeken.