Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

De Grote Markt

De vroegere markt is nog altijd een populaire plek waar je lekker Belgisch kan eten en prijkt op de Werelderfgoedlijst.

Het stadsplein van Brussel, de Grote Markt, is een van de oudste aspecten van de Belgische hoofdstad en dateert uit de 12e eeuw. Vandaag tref je er de kraampjes niet meer aan, maar het hele plein ademt geschiedenis uit. Snuif op het plein in het hart van de stad wat Belgische historische sfeer op.

Eeuwenlang was de Grote Markt gevuld met energieke marktkramers die eten verkochten. Het was in de eerste plaats een markt voor voeding, waar de mensen uit Brussel producten van de plaatselijke boeren kwamen kopen. Luisterrijke gebouwen uit drie afzonderlijke architecturale periodes, zoals het sierlijke Stadhuis, omringen het plein. De Grote Markt is de meest prestigieuze bezienswaardigheid van Brussel en werd in 1998 op de Werelderfgoedlijst opgenomen. 

Bewonder op het plein een paar van de belangrijkste gebouwen van de stad. De gotische torenspits van het Brusselse stadhuis torent hoog boven het plein uit en is te zien vanuit de meeste delen van de stad. Het nabijgelegen Broodhuis, het bakkersgedeelte van de markt, is opgesmukt met torenspitsen en gedetailleerde sculpturen. De gebouwen rond het plein vertonen architecturale kenmerken uit de gotische, barokke en Louis XIV-periode. 

Ook al zijn de kraampjes met eten al jaren van het plein verdwenen, hun erfenis blijft. De straten rond het plein zijn genoemd naar het eten dat veelal op de markt werd verkocht, zoals kip, kaas en kruiden. Op het plein tref je heel wat traditionele Belgische restaurants aan. Maar doordat ze zo centraal en zo goed gelegen zijn, kunnen ze vrij prijzig zijn. Probeer Turkse en mediterraanse gerechten in de kleinere aanpalende straatjes als je het wat soberder wil houden.

De Grote Markt ligt pal in het centrum van Brussel en is gemakkelijk te bereiken met de auto of de metro. Er zijn wel een paar betalende parkeerplaatsen op straat, maar die zijn al snel ingenomen omdat het daar in de buurt heel druk is. De Grote Markt is elke dag open en je hoeft geen toegang te betalen.


La Grand Place Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in La Grand Place

Alle 606 accommodaties in de buurt van La Grand Place weergeven
Warwick Brussels € 106
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Stichting Jacques Brel, La Grand Place en Manneken Pis. Ook Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw en Sint-Michielskathedraal liggen op 10 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

  Hilton Brussels Grand Place € 131
  Hilton Brussels Grand Place

  Hilton Brussels Grand Place

  Carrefour De L'europe, 3, Brussel
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische hotel ligt in Bovenstad, vlak bij Moof-museum, Square Brussels Meeting Centre en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Kunstberg en BOZAR Paleis voor Schone Kunsten liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Parc is het 6 minuten wandelen.

   9HOTEL CENTRAL € 89
   9HOTEL CENTRAL

   9HOTEL CENTRAL

   Rue des Colonies, 10, Brussel
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Bovenstad, op 10 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal, Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw en La Grand Place. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal liggen op 10 minuten wandelen. Station Parc en Station Brussel-Centraal liggen op 5 minuten wandelen.

    Bedford Hotel & Congress Centre € 68
    Bedford Hotel & Congress Centre

    Bedford Hotel & Congress Centre

    Rue Du Midi 135, Brussel
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Benedenstad, op 10 minuten wandelen van Manneken Pis en La Grand Place. Ook Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Sint-Michielskathedraal liggen op een kwartiertje wandelen. Station Anneessens ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten wandelen.

     The Hotel € 119
     The Hotel

     The Hotel

     38 Boulevard de Waterloo, Brussel
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Bovenstad, op 10 minuten wandelen Egmontpaleis, Kleine Zavel en Rechtbank van Brussel. Ook Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Grote Zavel liggen op 10 minuten wandelen. Station Louise-Louiza ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Porte de Namur-Naamsepoort is het 6 minuten wandelen.

      Motel One Brussels € 84
      Motel One Brussels

      Motel One Brussels

      Rue Royale 120, Brussel
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Bovenstad, op 5 minuten wandelen van Karel Rogierplein en Sint-Michielskathedraal. Ook Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal en Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw liggen op 10 minuten wandelen. Station Parc ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Madou is het 7 minuten wandelen.

       Rocco Forte Hotel Amigo € 215
       Rocco Forte Hotel Amigo

       Rocco Forte Hotel Amigo

       Rue de L'Amigo 1-3, Brussel
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville), La Grand Place en Manneken Pis. Ook Sint-Michielskathedraal en Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 6 minuten wandelen.

        ibis Brussels off Grand Place € 85
        ibis Brussels off Grand Place

        ibis Brussels off Grand Place

        Rue du Marché aux Herbes 100, Brussel
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en La Grand Place. Ook Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) en Jeanneke Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten wandelen.