Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Budapest is een schitterende Europese hoofdstad die in tweeën wordt gesplitst door de Donau. In Buda tref je belangrijke trekpleisters van de stad op de Burchtheuvel, zoals de Burcht en de Matthiaskerk. Ook het grote Vissersbastion en de Badhuizen zijn populair. In Pest trekken vooral het Parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek veel bezoekers. Muziekliefhebbers trekken ieder jaar massaal naar het populaire eiland Sziget in de Donau om optredens van internationale bands bij te wonen.

Een geschikte auto voor Budapest

Binnen grote steden als Budapest kun je je vaak sneller en comfortabeler met het openbaar vervoer verplaatsen. Wil je echter de omgeving verkennen, dan biedt een huurauto meer comfort. Via Expedia kun je gemakkelijk voordat je op reis gaat een huurauto reserveren in Budapest. Op de overzichtspagina met alle huurauto's kun je in de linkerbovenhoek de kaartweergave aanklikken om de verschillende ophaal- en inleverlocaties te bekijken. Er zijn verschillende mogelijkheden bij de luchthaven buiten de stad. Deze locatie is ideaal als je direct na je vlucht door wilt kunnen reizen. Er zijn echter ook verschillende opties in of aan de rand van het stadscentrum. Deze autoverhuurders zijn een goede optie als je eerst een paar dagen Budapest zelf wilt verkennen om daarna de omgeving in te trekken. Op de zoekpagina kun je aangeven of je over speciale voorzieningen wilt beschikken in je huurauto, zoals een navigatiesysteem of kinderzitjes. Als je vervolgens op de knop Zoeken klikt, kun je het aanbod verder verfijnen en bijvoorbeeld specifieke automodellen selecteren. Kies een geschikt model en plan alvast een uitstapje naar het Balatonmeer op ongeveer anderhalf uur rijden of naar de knusse plaats Szentendre op ongeveer 40 minuten rijden.

Autorijden in Budapest

In Hongarije gelden grotendeels dezelfde verkeersregels als in België, maar er zijn zoals in elk land ook enkele kleine verschillen waar je rekening mee moet houden. De maximumsnelheden wijken iets af van de Belgische. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op autowegen 110 km/u en op autosnelwegen 130 km/u. Verder mag je in het geheel geen alcohol gebruiken als je de weg op gaat en is het verplicht om overdag dimlicht of dagrijlicht te voeren. Het centrum van Budapest is overigens gedeeltelijk niet toegankelijk voor bestuurders. Het gaat dan met name om historische wijken en recreatiegebieden.

Ontdek Budapest

Ontdek Budapest met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.